Managed hosting door True

EU krijgt internet-achtervoegsel

 

De Europese Commissie wees vorige week een beheerder aan voor het .eu-internetachtervoegsel. Daarmee komt het felbegeerde domein weer een stap dichterbij.

De EC ijvert al jaren voor het .eu-domein. Over zes maanden kunnen de eerste aanvragen ingediend worden, juicht ze nu. Ze wees Eurid, registratiekantoor voor internetsites die eindigen op .be (België), .se (Zweden) en .it (Italië), aan als beheerder van .eu-websites.
Deze zijn voorlopig niet op internet te vinden. Hoelang dat duurt, hangt af van de Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). De hoofdbeheerder erkent .eu inmiddels wel, maar wacht op de officiële aanvraag.
Tot frustratie van de Europese Unie erkende Icann het .eu-domein lange tijd niet. Zo'n cctld (country code top level domain) moet voorkomen op ISO-3166-1, een lijst van landennamen en afkortingen. Een briefwisseling van de EU met de ISO (International Organisation for Standardisation) haalde de Icann onlangs over, aldus Icann-bestuurslid Hans Kraaijenbrink. "Daarmee is al het grondwerk nu verricht."< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1365378). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×