Managed hosting door True

ABN Amro en KPN starten Internetbank

 

ABN Amro gaat met KPN in Europa financiële diensten leveren over het Internet. Het nieuwe bedrijf, Money Planet, wordt begin volgend jaar geïntroduceerd in Nederland, België en Duitsland. De Internetbank moet binnen vier jaar één miljoen klanten hebben.

Money Planet biedt klanten betaalrekeningen, creditcards en effectenbemiddeling in beheer van ABN Amro. Van andere leveranciers gaat het verzekeringen, hypotheken en beleggingsmogelijkheden aanbieden. De website biedt de mogelijkheid beursnieuws op te vragen en om bijeenkomsten van analisten te volgen. De site wordt aangesloten op de bestaande portals van KPN, zoals Planet Internet en Het Net.
"Hiermee bekort ABN Amro de achterstand op de andere banken", stelde analist bij Rabo Securities Cor Kluis in een bericht van het persbureau Bloomberg. "Mogelijk kost het haar eigen klanten. Maar komen zij niet met het initiatief, dan doet een ander het."
Rijkman Groenink, topman bij ABN Amro wuift dit risico weg. De bank biedt vanaf september de eigen klanten Internetdiensten aan. "Ondanks het fantastische aanbod van Money Planet, blijven klanten daarom bij ons. De klanten van Money Planet komen van andere banken."
De presentatie van de online financiële supermarkt komt maanden na vergelijkbare initiatieven van Europese rivalen. De op één na grootste bank van Spanje, Banco Bilbao, verenigde zich in maart met het Internetbedrijf Terra Networks om de Ierse leverancier van financieel-elektronische diensten First-e te kopen.   GH

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1347356). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×