Managed hosting door True

Brinkers komt handen tekort

Delen van bestanden via Internet dwingt nieuwe bedrijfsconcepten af

 

Napster, het programma voor het uitwisselen van MP3-bestanden, is alweer verleden tijd. Nieuwe kapers gaan veel geraffineerder te werk. Via allerlei andere - al dan niet 'officiële' - bemiddelaars kunnen alle soorten digitale bestanden worden gedownload. 'Het is alsof een dijk op miljoenen plaatsen tegelijk lek is.'

De strijd tussen websurfende muziekfans en hun favoriete muzikanten heeft een nare wending genomen. Op 3 mei maakte Metallica, een van de meest succesvolle heavy-metalgroepen, de inlognamen bekend van 335.000 Napster-gebruikers. Metallica beschuldigt hen van schending van het auteursrecht op grond van het gebruik van Napster, een bemiddelingsprogramma dat de gebruikers in staat stelt onderling muziekbestanden in MP3-formaat uit te wisselen via Internet.

 
De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1346040). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×