Managed hosting door True

Breedbandkloof in Europa

 

Forrester-analist Lars Godell verwacht dat tegen 2008 in Noord-Europese landen veel meer mensen via breedbandaansluitingen op internet surfen dan in het zuiden van dit werelddeel.

"In de toekomst zal er een grote kloof bestaan op het gebied van breedbandaansluitingen tussen Noord en Zuid-Europa: 45 procent in Noorwegen tegen 5 procent in Griekenland in 2008." Het grote verschil wordt volgens Godell veroorzaakt doordat er in Zuid-Europese landen op dit moment al veel minder internetaansluitingen zijn. Deze achterstand werkt ook door in de overstap naar breedbandinternet.
Nederland voert over vijf jaar samen met de Scandinavische landen de lijst van aantallen breedbandaansluitingen aan. Forrester voorspelt dat in 2008 3,1 miljoen Nederlandse huishoudens (44 procent) via een breedbandverbinding op internet aangesloten zullen zijn. Afgezet tegen traditioneel inbellen heeft dan de helft de beschikking over een breedbandverbinding.
Net als Scandinaviërs zijn Nederlanders nu al het meest online. Daarnaast zijn de prijzen voor breedbandtoegang in Nederland relatief laag. < BR> 

 


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1325147). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.