Managed hosting door True

Nma struikelt over KPN

Rechter haalt streep door visie mededingingsautoriteit op internetmarkt

 

De uitspraak van een rechter vorige week dat KPN's aanbod om de scholen drie jaar lang van gratis internet te voorzien in strijd is met de mededingingswet plaatst vraagtekens bij het functioneren van Nma.

Direct bij de uitspraak betrokken organisaties vragen zich af of de mededingingsautoriteit bij haar goedkeuring een weloverwogen besluit heeft genomen. "Het is de vraag in hoeverre de Nma het aanbod van KPN grondig genoeg onderzocht heeft", zegt Hans Leemans directeur van de brancheorganisatie van internetaanbieders Nlip. Erik Zegwaart, directeur van de huidige scholeninternetaanbieder Nltree, vraagt zich ook af of Nma over dezelfde informatie beschikte als de voorzieningenrechter. KPN ontkent dit. Het concern stelt bij monde van een woordvoerder dat de Nma, Opta en de rechter hun besluiten op precies dezelfde informatie hebben gebaseerd.

Voorlopig oordeel

De marktautoriteit zegt zelf alleen een voorlopige goedkeuring aan het aanbod gegeven te hebben. Bij dit oordeel is de instantie van een andere marktafbakening uitgegaan dan de Haagse rechter vorige week. "De rechter maakt een onderverdeling tussen de consumenten- en de klein zakelijke markt. Dit onderscheid heeft de Nma niet gemaakt. Zij ziet de breedband internetmarkt als één geheel," verklaart een woordvoerster van de concurrentiewaakhond. De Nma heeft de zaak rond het gratis internetaanbod voor de scholen nog niet gesloten. Op dit moment heeft het nog een klacht van de huidige scholeninternetaanbieder Nltree in behandeling.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1290134). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×