Managed hosting door True

Huisartsen in asp-model

Promedico brengt software onder bij RAM Mobile Data

Dit artikel delen:

Het wegvallen van beheertaken en de mogelijkheid om patiëntendossiers van collega-huisartsen te kunnen inzien bij waarneming zijn de belangrijkste redenen voor huisartsen om mee te gaan in centralisatie van hun software.

Promedico ICT heeft besloten om zijn huisartsinformatiesysteem het komende jaar over te halen naar het hostingcentrum van telecombedrijf RAM Mobile Data. Huisartsen en andere bevoegde zorgverleners kunnen vanaf elke werkplek met internettoegang op een beveiligde en afgeschermde manier patiëntgegevens opvragen en wijzigen. Ton van Werkhoven, directeur van Promedico, zegt dat de meerderheid van de dertienhonderd Nederlandse huisartsen die de software gebruikt positief staat tegenover de plannen om de programmatuur centraal beschikbaar te stellen. "Over toegang tot elektronische patiëntendossiers van collega's bij waarneming zijn huisartsen enthousiast. Hetzelfde geldt voor het schrappen van beheertaken."
Zelf verwacht Promedico ook efficiënter te kunnen werken door nieuwe versies van de software in de toekomst zelf centraal te installeren. Ook verwacht het minder druk op zijn helpdesk. Huisartsen die niet willen overstappen naar het nieuwe systeem houden voorlopig het recht op onderhoud. Alleen voor toegang tot nieuwe functionaliteiten in de software zullen zij naar het nieuwe systeem moeten migreren.

Informatie uitwisselen

Daarnaast kunnen huisartsen straks via het centrale systeem makkelijker communiceren met andere zorgverleners. Apothekers krijgen straks recepten via internet doorgesluisd. Ook voor de communicatie met ziekenhuizen ziet Van Werkhoven nieuwe dingen in het verschiet. Het Promedico-initiatief sluit aan bij het Nictiz-plan om via regiocomputers medicatiedossiers uit te wisselen tussen zorgverleners. "Er komt een koppeling met dit systeem. Dat ontsluit overigens maar een deel van het totale patiëntendossier dat wij straks kunnen uitwisselen met andere bevoegde instanties als ziekenhuizen." Landelijk werkende huisartsen krijgen op termijn wellicht via het Mobitex-netwerk van RAM de mogelijkheid om tijdens visites bij patiënten dossiers via het mobiele datanetwerk op te vragen en aan te passen. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.