Managed hosting door True

Kinderen veel op internet

 

De Nederlandse jeugd zit veel en lang op internet blijkt uit een onderzoek van de Nationale Kinderkrant. De helft van de ondervraagde kinderen (waarvan het grootste gedeelte tussen de acht en twaalf jaar oud is) zegt langer dan vijf uur per week op internet ingelogd te zijn.

Kinderen richten zich op internet met name op vermaak (spelletjes) en communicatie (chatten en e-mailen). Opvallend is dat onder de jeugd chatten (21 procent) een belangrijkere positie inneemt dan e-mailen (10 procent).
Senioren maken duidelijk minder gebruik van het medium internet. 10 procent gaf aan langer dan vier uur op internet te zitten volgens een online onderzoek van de website Seniorenweb.nl. Zij gebruiken internet vooral voor het zoeken naar informatie en voor internet bankieren. Daarnaast wordt e-mail als belangrijke toepassing genoemd.
Ouderen (55+) zeggen veel last te hebben van virussen en hacken. Ook ziet 26 procent spam als een belangrijke bedreiging. Computervirussen spelen bij kinderen een veel minder prominente rol (3 procent). Confrontatie met ongewenste plaatjes en lastig vallen zijn narigheden die kinderen eerder op internet zeggen tegen te komen. Het is de vraag hoeveel ouders zicht hebben op deze bedreigingen van hun kroost. Een derde van de ondervraagde kinderen heeft een eigen pc op de slaapkamer.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1280267). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×