Managed hosting door True

Veel belangstelling voor Airtouch

 

Het Amerikaanse regionale telecombedrijf Bell Atlantic wil Airtouch, aanbieder van mobiele communicatie, voor ongeveer 85 miljard gulden overnemen.

De overname zou de een na grootste mobiele aanbieder van Amerika creëren. AT&T blijft de grootste, maar zou nu wel geconfronteerd worden met een geduchte opponent. De eventuele nieuwe onderneming beschikt over ruim elf miljoen gebruikers van Airtouch wereldwijd en vijf miljoen klanten van Bell Atlantic aan de Amerikaanse oostkust.
De plannen passen in de ambities van Bell Atlantic om uit te groeien tot een nationale en wereldwijde onderneming van formaat. Het telecombedrijf is een van de zes Baby Bells die zich in 1984 gedwongen van Ma Bell AT&T afsplitsten. Bell Atlantic bracht in juli een bod uit van ongeveer honderd miljard gulden op GTE, aanbieder van lokale -en lange-afstandstelefonie. Op dit moment buigen de regulerende organen zich over deze overname. Ook een overname van Airtouch door Bell Atlantic kan op veel aandacht van de regulatoren rekenen.  MC

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1432470). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×