Managed hosting door True

Strijd om standaard voor server-I/O

 

De strijd om het bepalen van de toekomstige standaard voor server-i/o (input/output) begint serieuzere vormen aan te nemen. Afgelopen vrijdag sloeg Intel alvast toe door een consortium op te zetten dat zijn Next-Generation I/O (NGIO) steunt. Ondertussen komen IBM, Compaq en Hewlett-Packard langzaam naar buiten met hun Future I/O.

Intel heeft inmiddels Sun Microsystems, Dell, Hitachi, Siemens Information Communication Network en NEC aan zijn zijde gekregen. Deze groep wil de ontwikkeling en implementatie van NGIO bevorderen. Die technologie wordt in november gelanceerd. IBM, Compaq en HP staan op het punt hun standaard voor toekomstige i/o-technologie voor zware servers te onthullen. Deze drie bedrijven hebben volgens onderzoeksbureau Dataquest wereldwijd 55 procent van de servermarkt in handen. Beide partijen zeggen niet uit te zijn op conflicten en nodigen de ander uit zich aan te sluiten bij hun consortium.

PC-differentiatie

Toch houden deze verschillende technologieën een strijd in. Beide architecturen verrichten namelijk hetzelfde werk; het beheren van harde schijven, netwerkkaarten, en andere communicatie-onderdelen van servers. Zowel Future I/O als NGIO zijn gebaseerd op zware, geavanceerde switch-technologieën. Volgens anonieme bronnen is Future I/O geoptimaliseerd voor Windows 2000, voorheen bekend als NT 5.0, en Intels 64-bit Merced-processor. Deze i/o-architectuur biedt hardwareleveranciers de mogelijkheid de communicatiedoorvoer van hun systemen aan te passen en zich zo te differentiëren van hun concurrenten. Elke fabrikant kan zijn servers zo 'specialiseren' voor bijvoorbeeld schaalbaarheid, opslag of juist rekenkracht.  JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1430642). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×