Managed hosting door True

Fujitsu doorbreekt 1000 Mips-grens

 

Fujitsu heeft de grens van duizend Mips (million instructions per second) doorbroken. Dit is gebeurt met de nieuwste telg uit zijn GS8000-mainframeserie. Hiermee verkleint de Japanse computerfabrikant zijn achterstand op concurrent IBM en dochteronderneming Amdahl die deze grens al enige tijd terug passeerden.

IBM meldde in juli vorig jaar dat zijn verbeterde S/390 G5 Parallel Enterprise Server een rekenniveau van ongeveer 1040 Mips haalde. De nieuwe systemen van Fujitsu vertonen een redelijke gelijkenis met de Millennium 800-serie van dochter Amdahl. Die reeks mainframes is in oktober 1998 onthuld en haalt een prestatieniveau van 1075 Mips.

Clusteringgrens

Fujitsu heeft nu zes nieuwe, zware modellen die gebruik maken van 0,22 micron Cmos-technologie (complementary metal-oxyde semiconductor). Volgens de leverancier verhoogt dit de rekensnelheid met een factor 1,5 vergeleken met diens huidige systemen. Het topmodel in de nieuwe reeks kost ongeveer één miljoen dollar en gebruikt een Tcmp-configuratie (Tightly Coupled Multi-Processor) met twaalf processoren. Daarnaast verdubbelen de nieuwe mainframes Fujitsu's clusteringgrens tot zestien computers in één cluster en kunnen ze vier keer zoveel opslagsystemen gebruiken.  JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1418336). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×