Managed hosting door True

Browsers nemen in toekomst rol besturingssysteem over

 

Toekomstige browsers zullen uiteindelijk flexibeler en geavanceerder worden waardoor ze de huidige rol van besturingssystemen overnemen. Dit voorspelden TCP/IP-ontwikkelaars Vint Cerf en Robert Kahn vorige maand tijdens een bijeenkomst van de Amerikaanse National Press Club.

De 'Internet-grondleggers' zeggen dat het in de toekomst mogelijk is dat Internet automatisch gebruikers kan vertellen welke software zij nodig hebben voor bepaalde handelingen. Verder menen zij dat niet het Amerikaanse ministerie van Justitie de dominante marktpositie van Microsoft zal doorbreken. Dat laten Cerf en Kahn over aan een nieuwe, jonge ondernemer, zoals Gates ooit was. De twee menen dat anderen met het volgende revolutionaire idee op de proppen komen. "Je moet daarvoor praten met dertien- tot zestien-jarigen. Zij gaan de software schrijven, niet Microsoft", aldus Cerf.

Lerende software

Hij voegt daaraan toe dat de Internet-apparaten van de toekomst chips zullen bevatten die functies versimpelen en daarmee besturingssystemen overbodig maken. "Het is mogelijk dat een andere manier van software-gebruik wordt ontwikkeld, waarmee applicaties nieuwe stukken programmatuur in zich op kunnen nemen om andere vormen van data te begrijpen", legt hij uit. "Software wordt dan gebouwd om te leren, zij het in een beperkte mate." Kahn, directeur van de Corporation for National Research Initiatives, beweert dat Java en intelligente software-agenten een grote rol zullen spelen bij het beëindigen van Windows' overheersing. Het probleem van software-bundeling zal echt ook zonder Microsoft voortbestaan, waarschuwt Kahn. "Systeemintegratie is een lange-termijnkwestie, een bijproduct van opeenvolgende fusies en overnames in de industrie."  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1385599). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×