Managed hosting door True

IBM en Intel ontwikkelen Java-netwerkcomputers

Variant met Power PC-processor blijft in gebruik

 

IBM en Intel willen het Java besturingssysteem voor zakelijke toepassingen op Intel-processoren laten draaien.

Hiertoe optimaliseren beide ondernemingen het 'Java OS for business', dat door IBM en Sun Microsystems is geschapen om op servers te draaien. Deze zware Java-variant komt deze zomer uit. De software die Intel en IBM ontwikkelen moet netwerkcomputers (NC's) met Intel-chips besturen. Het verschijnt begin volgend jaar op de markt.
Dit betekent niet het einde van de ontwikkeling van IBM's Power PC-processor voor NC's. De computerleverancier rust in de toekomst zijn slankere computers uit met Intel-chips en de zwaardere variant met de Power PC-processor. Dit zei Art Olbert, vice-president ontwikkeling van zakelijke software. Begin deze maand verklaarden Sun en IBM dat de voornaamste toepassingsgebieden voor het 'zakelijke Java' liggen bij ondermeer reserveringssystemen van luchtvaartmaatschappijen en kassahandelingen bij banken.

Terminal-vervanging

Olbert voegde hier nog meer gebruiksmogelijkheden aan toe voor bijvoorbeeld callcenters en spoorwegmaatschappijen. "Dit is bedoeld voor gebruikers die niet echt de volledige functionaliteit van PC's met Java nodig hebben", aldus de IBM-topman. Zijn bedrijf verbetert met Intel de installatie, het beheer en het prestatieniveau van het Java-besturingssysteem. Daarnaast werken de twee ook aan bestaande applicaties om die te laten functioneren op de toekomstige terminal-vervangers, zoals de Esuite van Lotus.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1375901). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×