Managed hosting door True

Chipmarkt hapert

 

De wereldwijde verkoop van halfgeleiders beleefde in april een relatieve dip. De omzet uit de chipverkoop lag op 12,14 miljard dollar, hetzelfde als de maand ervoor. Vergeleken met april vorig jaar is er sprake van 9,7 procent stijging.

  
Na een korte opleving eerder dit jaar stagneert de chipmarkt weer vanaf het begin van het tweede kwartaal.
Dit blijkt uit cijfers van de SIA (Semiconductor Industry Alliance). Die branche-organisatie merkt op dat de stilstand ten opzichte van maart is veroorzaakt door de economische dip, onder meer versterkt door de Sars-epidemie in Azië. Hierdoor zijn bestedingen, met name de aanschaf van bedrijfs-pc's, weer eens uitgesteld, aldus de SIA.
De organisatie houdt dan ook nog steeds vast aan de eerdere voorspelling van een herstel in de tweede helft van dit jaar. Producent Philips en onderzoeksbureaus Gartner en In-Stat/MDR delen deze overtuiging. Financieel analisten zijn nog niet zo optimistisch, getuige de koersval van enkele chipaandelen na de publicatie van de SIA-cijfers.

Herstel?

Gartner stelt dat het gunstige eerste kwartaal een teken is voor dat herstel. Het bureau verwijst vooral naar de toegenomen verkoop in maart. De omzet uit chipverkoop was begin dit jaar echter hoger. Het bedroeg in januari 12,2 miljard dollar, terwijl dat in de kortere maand februari daalde naar 11,8 miljard.
Ondertussen zijn de overtollige chipvoorraden, sterk mede verantwoordelijk voor de prijs-krach van de laatste tijd, grotendeels weggewerkt, meldt de SIA. De voorraden zitten nu op doelniveau, waardoor een eventuele toename van de vraag direct effect zal hebben op winst en omzet van de leveranciers.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1360247). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×