Managed hosting door True

Alcatel koopt branchegenoot DSC

 

Het Franse Alcatel heeft zijn positie in de Verenigde Staten verstevigd met de aankoop van het Amerikaanse bedrijf DSC.

De fabrikant van netwerkapparatuur betaalt bijna 9 miljard gulden voor de branche-genoot. "DSC zal ons geven wat we missen", verklaarde directeur Serge Tchuruk van Alcatel. "In Amerika zijn we momenteel sterk op het gebied van technologie, maar zwak in marketing en kennis van het land." Alcatel, ook actief op de energie- en transportmarkt, werpt zich steeds vaker op als leverancier van telefoon- en netwerkapparatuur.
De sterke positie van DSC op de markt voor schakelaars en toegangs-apparatuur versterkt Alcatels kracht in producten voor data-transmissie. DSC was al langer kandidaat voor een overname door een grotere branche-genoot.
Alcatel gaat het GSM-1800 netwerk in Nederland leveren voor Federa. De partijen hebben een overeenkomst met een waarde van tweehonderd miljoen gulden gesloten. Alcatel levert het systeem en de apparatuur voor het netwerk. Federa is het consortium van France Telecom, Rabobank en ABN Amro, dat eerder dit jaar een licentie voor mobiele telefonie op de nieuwe 1800 Mhz-frequentieband in Nederland heeft gekocht.  MC
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1360018). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.