Managed hosting door True

Red Hat Linux ook bij Dell

 

Dell gaat naast Novell Netware en MS Windows ook Red Hat Linux leveren en ondersteunen. De hechtere samenwerkingsovereenkomst moet de commerciële acceptatie van het Linux-platform versnellen en bedrijven die zich richten op Internet-infrastructuur ondersteunen.

"Linux wordt veel toegepast als web-, file- en printerserver. Wij gaan het systeem verbeteren zodat het geschikt wordt voor kritische applicaties, die dag en nacht kunnen doordraaien", vertelt Robin Kuepers, marketing-manager bij Dell Nederland. Het bedrijf rekent erop dat Linux vaker wordt ingezet voor veeleisende datacenters en zware toepassingen, waarvoor Unix tot nu toe het meest gebruikte platform is.
De veiligheid, beheersbaarheid en betrouwbaarheid van Linux ontwikkelt zich snel, zegt Dell. Het levert al langer apparatuur met Linux, maar gaat nu serieus werk maken van de open-source software. "We hadden altijd al een Linux-button en hielpen Red Hat met het ontwikkelen van software. Nu willen we ook de bovenkant van de markt bedienen."  GH

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1355136). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×