Managed hosting door True

Printplaten-divisie Philips naar Neways

 

Philips wil zijn printplaten-activiteiten verkopen aan Neways. Het elektronica-concern vindt Philips Printed Circuits Eindhoven (Ppce) niet meer passen bij de kernactiviteiten. Ppce, dat een omzet heeft van vijftien miljoen gulden per jaar, is gespecialiseerd in het maken van printplaten voor consumenten-elektronica. Philips zal dergelijke producten van Ppce blijven afnemen.

Neways heeft in het verleden meerdere Philips-onderdelen overgenomen. Dit gebeurde met wisselend succes. Vooral aan de overname van twee Duitse Philips-fabrieken heeft Neways de handen vol gehad. De PMA-fabriek te Kassel moest behoorlijk worden gereorganiseerd.
Philips had al eerder aangekondigd zich uit de vervaardiging van printplaten te willen terugtrekken. De elektronica-gigant vindt haar rol op gebied van printplaten te beperkt. Om echt een vuist te kunnen maken, zou een omzet van ongeveer een miljard gulden nodig zijn. Philips haalde in 1996 met printplaten echter 'slechts' een omzet van 300 miljoen gulden.
Neways heeft forse ambities op gebied van elektronische besturingen. De onderneming ziet kansen bij de toelevering van elektronische bouwstenen aan grote concerns zoals Siemens, Oce, Schlumberger en Philips. Dit laatste concern is ook haar grootste klant.  CORR.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1354446). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×