Managed hosting door True

Nieuwe generatie goedkope computers

 

Een nieuwe generatie van goedkope computers die zich van PC's onderscheiden door een beperkte functionaliteit, is op komst.

De Taiwanese PC-fabrikant Acer heeft vandaag de X Computer (XC) aangekondigd. Acer-topman Stan Shih ziet een markt voor XC's, die zich vooral qua prijs en gebruiksgemak van PC's onderscheiden. Deze elektronische apparaten gaan tussen de 200 en 1000 dollar kosten. Daar staat tegenover dat ze slechts tot een beperkt aantal 'kunstjes' in staat zijn.
Acer gaat voor verschillende doeleinden aparte XC's uitbrengen. Zo komt er een goedkope spelcomputer die op de televisie kan worden aangesloten. Shih wil bovendien voor het eind van het jaar een lichte goedkope Windows CE-notebook voor studenten en scholieren op de markt brengen. Verder liggen allerlei set-top box-achtige apparaten op de tekentafel, waaronder XC's voor Internet-toegang.
Acer behoort tot de grootste PC-fabrikanten ter wereld. Behalve onder eigen merk, produceert deze onderneming veel voor fabrikanten van A-merken. De Taiwanese onderneming maakt ook veel componenten zelf, zoals lcd-schermen. Shih durft het daarom wel aan een nieuw concept op gebied van elektronica te lanceren. Hij vindt de huidige PC's te duur en te ingewikkeld. Eerder verraste hij de computerwereld door een goedkope PC voor de derde wereld uit te brengen. De meeste XC's zullen draaien op processoren van Intel.  CORR.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1354440). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×