Managed hosting door True

GSM-fabrikanten samen in Symbian

Drie vooraanstaande fabrikanten van mobiele telefonie gaan samenwerken aan een nieuwe generatie draadloze handpalm-computers. Nokia, Ericsson en Psion hebben daartoe een samenwerkingsverband onder de naam Symbian opgezet. Later zal ook Motorola zich bij dit gezelschap voegen.

Nu de convergentie tussen computers en mobiele telefoons voortschrijdt, zien de gevestigde telecommunicatie-fabrikanten Microsoft steeds dichterbij komen. De oprichting van Symbian kan dan ook worden gezien als een front tegen Windows CE, het besturingssysteem van Microsoft voor handpalm-computers.
Symbian krijgt als opdracht een universeel platform voor dit soort apparatuur te ontwikkelen. Dit platform moet zijn gebaseerd op Epoc, een besturingssysteem voor handpalm-computers. De initiatiefnemers willen open standaarden. Draadloze computers in alle rangen en standen moeten de informatiemaatschappij een stap dichterbij brengen. Nokia en Ericsson denken dat nieuwe apparatuur nodig is om nog gemakkelijker toegang te krijgen tot Internet. Op gebied van 'messaging' valt nog het een en ander te innoveren.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.