Managed hosting door True

Overstap Windows 98 problematisch

Diverse PC-fabrikanten, waaronder Dell, Toshiba, Compaq en IBM, adviseren gebruikers niet direct over te stappen op Windows 98. Microsofts nieuwste besturingssysteem blijkt nog wat problemen met modemkaarten en netwerkadapters te kunnen geven. Daarnaast doen berichten over vastlopende applicaties en corrupte registers de ronde.

Ondermeer Dell en Toshiba adviseren gebruikers van bepaalde types notebooks nog te wachten met het opwaarderen van hun systemen. De fabrikanten ontwikkelen nu lapmiddelen en verversingen voor het Bios (Basic Input/Output System) van de betreffende computers. Andere PC-leveranciers bieden uitgebreide lijsten met mogelijke conflicten met het nieuwe besturingssysteem. De problemen lijken zich vooral voor te doen bij een upgrade van Windows 95 naar opvolger 98.

Laconiek

Het hoofdkwartier van Microsoft reageert gelaten. "Er is hier nog niemand van het Windows-gebouw afgesprongen. Dat is toch wel een teken dat het allemaal niet zo slecht is", meldt de Amerikaanse productmanager Rob Bennett. De gratis helplijn van het bedrijf blijkt in de Verenigde Staten niet bereikbaar te zijn. "Dat is voornamelijk een kwestie van volume; we hebben meer exemplaren van Windows 98 verkocht dan we hadden verwacht", weet Bennett te melden. Microsoft onthult echter geen concrete aantallen. Volgens onderzoeksbureau PC Data zijn er in de VS ruim een half miljoen stuks verkocht.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.