Managed hosting door True

Bandbreedte-beheer moet files oplossen

Packeteer wil beschikbare capaciteit efficiënter benutten

Dit artikel delen:

Nu de beveiliging van netwerken steeds meer onder controle is, verschuift de aandacht van het bedrijfsleven langzaam maar zeker naar de beschikbaarheid van de infrastructuur. Dit zegt directeur Craig Elliott van het Amerikaanse bedrijf Packeteer. Deze onderneming pretendeert een oplossing voor de files op het netwerk te bieden.

Het zijn drukke tijden voor de Amerikaan Elliott en de Nederlander Arnold Pijpers, directeur van Packeteer in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De leverancier van oplossingen voor bandbreedte-management maakt een snelle groei door in Amerika en tracht nu ook in Europa vaste voet aan de grond te krijgen. Pijpers heeft in korte tijd 35 wederverkopers in dertig landen gecontracteerd. Hij werkt vanuit het onlangs geopende kantoor in Utrecht. Elliott stapt regelmatig in het vliegtuig om overal ter wereld potentiële klanten te spreken. "We zijn iets meer dan twee jaar geleden begonnen in Silicon Valley. Inmiddels hebben we 63 kantoren over de gehele wereld", zegt Elliott in het restaurant van een Amsterdams hotel.

In hart raken

Packeteer wil een oplossing beiden voor de frustraties over het volgepakte Internet en netwerken. "Veel grote bedrijven klagen over de beschikbaarheid van hun netwerken. Als er files ontstaan, kan dit het bedrijf in het hart raken. Projecten waar ze veel geld aan spenderen, kunnen op deze manier vertraging oplopen", aldus Elliott. Packeteers Packetshaper controleert en optimaliseert het netwerkverkeer. Deze oplossing is in staat de data te identificeren en met verschillende snelheden over het netwerk te zenden. "Veel belangrijke informatie loopt vertraging op doordat er minder belangrijke pakketten over het net gaan", legt Elliott uit. Packetshaper geeft gebruikers de mogelijkheid om prioriteiten toe te kennen aan de data en de bandbreedte aan te passen aan het belang van de pakketten.

Luchthaven

Packeteer is niet de enige bandbreedte-manager die zich op de markt presenteert. De oplossingen die de concurrenten bieden zijn volgens Elliott verschillend. "Veel producten maken een buffer voor de data-pakketten. De gebufferde informatie wordt vervolgens opnieuw ingedeeld. Dit brengt vertraging met zich mee. Het is te vergelijken met vliegtuigen die rond de luchthaven cirkelen, in afwachting van de toestemming om te landen. Deze oplossing is ouderwets. Wij geven de vliegtuigen voordat ze opstijgen een bepaalde snelheid mee. Belangrijke vluchten gaan sneller, andere langzamer. Door dit pro-actieve optreden, ontstaan er geen files op de luchthaven", aldus Elliott. Ook uitbreiding van bandbreedte lost de opstoppingen voor de ondernemingen niet op, meent de Amerikaanse directeur. "Dit probleem is niet weg te nemen met een uitbreiding. Ook de extra bandbreedte is binnen de kortste keren volledig gebruikt. Nieuwe capaciteit is snel opgeslokt. Het is beter om dezelfde hoeveelheid bandbreedte efficiënter te gebruiken", zegt Elliott.

Overnames

Packetshaper werkt op alle netwerken. Packeteer biedt ondernemingen de mogelijkheid het product een tijd in de eigen infrastructuur te plaatsen. In deze proefperiode kunnen de bedrijven zelf zien hoe het werkt.
Ondertussen blijft Packeteer groeien. De onderneming denkt enkele overnames te plegen en is hiertoe in gesprek met gegadigden. Elliott vreest niet dat zijn onderneming binnenkort zelf opgeslokt wordt. De netwerkmarkt staat momenteel bol van de overnames, waarbij groeiende bedrijven zich richten op de levering van een compleet pakket aan producten. "Elke week hangen er wel bedrijven aan de telefoon", aldus Elliott. "Maar, we zijn groot genoeg om zelfstandig door te gaan."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.