Managed hosting door True

IBM daagt SCO voor de rechter

 

IBM dient een tegenaanklacht in tegen SCO. De Unixware-leverancier klaagde Big Blue in maart aan wegens het overhevelen van beschermde Unix-technologie naar Linux.

In de tegenaanklacht stelt IBM dat SCO geen gronden heeft voor de bewering dat Linux bedrijfseigen technologie bevat doordat SCO zelf een Linux-distributie heeft geleverd. Daarmee is de vermeend beschermde technologie vrijgegeven onder de gpl (general public license), aldus IBM. SCO's recent aangekondigde Linux-licentieprogramma zou dan ook niet legaal zijn.
IBM claimt verder dat SCO's software, waaronder besturingssystemen Unixware en Open Server, inbreuk maakt op vier verschillende patenten. IBM eist nu schadevergoedingen en een gerechtelijk verbod dat SCO weerhoudt van het leveren van zijn software.
Daarnaast zou SCO de bedrijfsvoering van de computerreus hebben verstoord door midden juni te zeggen dat het diens licentie intrekt voor Unix-variant AIX. De zaak van SCO tegen IBM komt in april 2005 voor de rechter te verschijnen.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1337578). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×