Managed hosting door True

SGI-supercomputer gebruikt 2048 chips

 

Silicon Graphics (SGI) heeft een nieuwe supercomputer uitgebracht die 2048 processoren bevat. Dit systeem zal vooral gebruikt worden door wetenschappers om bijvoorbeeld het wereldklimaat te bestuderen of energie-efficiënte motors te ontwikkelen.

De Cray T3E-1200E is de vierde supercomputer in de T3E-serie en biedt 25 procent meer systeembandbreedte dan zijn voorganger. Een systeem met 128 processoren heeft een prijskaartje van 3 tot 4 miljoen dollar. Het topmodel kost enkele tientallen miljoenen dollars. De wereldwijde markt voor dergelijke zware computers had vorig jaar een omzet van 612 miljoen dollar. Volgens onderzoeksbureau IDC nam SGI daarvan ongeveer 44 procent voor zijn rekening.

Eerste gebruikers

De Cray-moedermaatschappij heeft tot nog toe zeven bestellingen met een geschatte waarde van meer dan 70 miljoen dollar ontvangen voor de mpp-systemen (massive parallel processors). Onder de eerste gebruikers bevinden zich de Britse Onderzoeksraad en de Universiteit van Bologna in Italië. De Onderzoeksraad installeert zijn nieuwe machine op de Universiteit van Manchester waar onderzoekers ondermeer de interactie tussen oceanen en de atmosfeer bestuderen om te ontdekken hoe orkanen ontstaan.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1333169). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×