Managed hosting door True

Sobig.f stelt mail op proef

 

De impact van het nieuwste mailvirus op het Nederlandse internetverkeer valt mee. Het zijn vooral de mailsystemen die het zwaar te verduren krijgen door de miljoenen spamberichten afkomstig van besmette pc's.

"De piek in het internetverkeer op het internetknooppunt Ams-ix kwam deze week niet boven de 16 Gbps uit", zegt technisch directeur Henk Steeman. Volgens hem is dat niet meer dan het internetverkeer vóór de vakantie. Hij meent dan ook dat de geringe stijging net zo goed veroorzaakt kan zijn door het einde van de vakantieperiode. Iedereen zit weer achter de pc.
Wel zijn de mailservers van Nederlandse internetaanbieders zwaarder belast. XS4all zag haar mailverkeer met 30 procent toenemen. Het bedrijf heeft een filter ingericht om Sobig-mails tegen te houden. Volgens woordvoerster Edith Mastenbroek zat de venijnigheid van Sobig.f hem vooral in de snelheid van het virus. Ook Xander Jansen, lid van het Certnl-team van Surfnet, constateerde een flinke toename van het aantal e-mails, maar zag bij de aangesloten hogescholen en universiteiten geen mailsystemen crashen. < BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1331726). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×