Managed hosting door True

Intel geeft fabrikanten geld terug

 

Intel gaat afnemers van zijn Pentium 4-processor geld terug geven als compensatie voor de extra kosten die de geheugenchips van Rambus met zich meebrengen.

Hiermee komt de chipreus uit Santa Clara opnieuw tegemoet aan de kritiek van oem's (original equipment manufacturer) die bang zijn dat ze door de hoge prijzen van Rambus-geheugen geen systemen kunnen produceren tegen aantrekkelijke prijzen. Recentelijk besloot Intel ook al af te zien van zijn voornemen om in de Pentium 4-chips exclusief gebruik te maken van rdram geheugen.
Volgens het onderzoeksbedrijf Inquest Market Research betaalt het concern afnemers tot aan het eind van het jaar 70 dollar (zo'n 177 gulden) voor elke verkochte Pentium 4 PC. In het eerste kwartaal van het volgend jaar wordt dit teruggebracht tot 60 dollar, waarna het medio 2001 stopt met de teruggave van geld. Analisten zijn blij dat Intel het probleem van de te dure Rdram chips onderkent en er alles aan wil doen om de Pentium 4 tot een succes te maken.
Voor de oem's is de situatie weliswaar een verbetering, maar de 70 dollar is nog altijd maar een derde van het prijsverschil tussen Rdram en het goedkopere en eenvoudiger te produceren standaard Sdram-geheugen. Intel zal in ieder geval eerst de duurdere Rambus-variant exploiteren. Hierdoor kan het concern de chip eerst in relatief kleine hoeveelheden uitbrengen voor de top van de markt, zodat er meer tijd is voor massaproductie.   hb

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1327935). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×