Managed hosting door True

Microsoft begint behoedzaam aan Ipv6

 

Microsoft komt binnenkort met een proefversie van Ipv6, de zesde generatie van het Internet-protocol, voor zijn besturingssystemen Windows 2000 én NT. De softwareleverancier is intern al enige tijd bezig met het evalueren en verwerken van die technologie, maar zegt het nu naar buiten te brengen vanwege enige externe interesse.

Ondertussen werkt de netwerkdivisie van Microsoft verder aan de uiteindelijke implementatie van het toekomstige standaardprotocol. De aanstaande proefversie moet applicatie-ontwikkelaars de kans geven hun producten aan te passen voor Ipv6. Dit moet ervoor zorgen dat er toepassingen beschikbaar zijn, zodra Microsoft het nieuwe protocol daadwerkelijk opneemt in zijn besturingssystemen.

Adresruimte

Sun Microsystems, leverancier van Unix-systemen ondersteunt Ipv6 al enige tijd in de recente versie van zijn besturingssysteem Solaris. Die nieuwe uitvoering van de Internet-taal is 128-bit en biedt daardoor aanzienlijk meer adresruimte dan het huidige Ipv4, dat middels een 32-bit adresruimte slechts vier miljard unieke nummers biedt.
Overigens kondigde Microsoft in maart dit jaar al aan, samen met netwerkleverancier Cisco, de zesde generatie IP te ondersteunen in toekomstige producten. Toen was er sprake van dat de softwaremonopolist op termijn een Ipv6-component zou uitbrengen voor Windows 2000. Nu blijkt dat het bedrijf dit ook wil doen voor het oudere Windows NT.  JB

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1323631). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×