Managed hosting door True

Handelspraktijken Cisco onder vuur

 

Microsoft dreigt ook Cisco onderwerp te worden van een onderzoek door de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC), de anti-kartelpolitie van de Amerikaanse overheid. De netwerkmarktleider wordt ervan verdacht gesprekken gevoerd te hebben met twee naaste concurrenten over het verdelen van de markt. Dit meldt de Washington Post.

Cisco bevestigt dat het een schrijven heeft ontvangen van de FTC waarin wordt verzocht om nadere details van besprekingen die hoge Cisco managers afgelopen zomer voerden met vertegenwoordigers van Lucent Technologies en Northern Telecom (eigenaar van Bay Networks). Cisco heeft een aanzienlijk en nog steeds groeiend marktaandeel in de verschillende segmenten van de netwerkmarkt. Het bedrijf is de laatste vier jaar stormachtig gegroeid mede door acquisities en is actief in zowel de telecom- als datacommarkt. De aandacht van de FTC werd getrokken door artikelen in de New York Times en in een vakblad, waarin de suggestie werd geuit dat Cisco afspraken wilde maken over de verdeling van de markt.
Cisco zegt dat het met concurrenten in de telecommarkt praat over het aangaan van partnerships en het ontwikkelen van standaarden. Anti-kartel experts verwachten niet dat het onderzoek gevolgen zal hebben in de vorm van boetes. Daarvoor zijn de mogelijke overtredingen te moeilijk te bewijzen.  AM
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1313033). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×