Managed hosting door True

Apple zet plannen voor herstel uiteen

 

Apple Computer stippelde vorige week zijn toekomstplannen uiteen op een bijeenkomst voor financiële analisten. Dit was de eerste conferentie voor de financiële gemeenschap sinds twee jaar, wat sommige Wall Street-analisten als positief signaal opvatten. Financieel directeur Fred Anderson schetste de vijf stappen van Apple's 'vernieuwingsproces'.

Dit herstelplan bestaat uit: overleven, stabiliseren en winst maken, het opzetten van een productstrategie, het herwinnen van applicatie-ontwikkeling voor Apple-platformen, en tot slot weer groeien. De algemene lijnen van deze strategie werden al eerder onthuld op de Macworld Expo in New York. De Macintosh-fabrikant verstrekt nu details waaronder de gang naar de consumentenmarkt. Zo komt de firma vóór de zomer met een laaggeprijsde draagbare computer. Samen met de goedverkopende iMac moet die machine software-ontwikkelaars weer naar het Macintosh-platform lokken.

Oogje op Palmpilot

Overigens geeft interim-president Steve Jobs nu toe dat Apple heeft onderhandeld met 3Com over de overname van diens Palmpilot. 3Com-directeur Eric Benhamou wilde deze populaire palmcomputers echter niet verkopen. Volgens Oracle-president Larry Ellison, tevens directieraadslid bij Apple, ontwikkelt de Mac-producent nu zelf verscheidene goedkope laptops en palmtops die gebaseerd zijn op het Macintosh-besturingssysteem. De onlangs geschrapte Newton-palmcomputers van Apple draaiden op een eigen besturingssysteem.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1302569). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×