Managed hosting door True

World Online naar de beurs

 

World Online International bereidt zich voor op een beursgang die vele honderden miljoenen euro's in het laatje moet brengen. Nina Brink, directeur van het Internetbedrijf, wil 15 tot 25 procent van het aandelenkapitaal naar de beurs brengen. Dit moet begin volgend jaar gebeuren. Het gaat hier om de uitgifte van nieuwe aandelen. De huidige aandeelhouders blijven hun belangen vasthouden.

De beurswaarde van World Online valt moeilijk vast te stellen. Nina Brink gaat uit van 4 à 5 miljard euro. Zij spiegelt zich daarbij aan de recente beursgang van Terra Networks in Madrid en New York. Kort na de beursintroductie was deze Spaanse Internetprovider 10 miljard euro waard. Inmiddels is de waarde gezakt naar 8,5 miljard euro. Terra Networks is het Internet-bedrijf van de Spaanse telecommunicatie-onderneming Telefónica. In Italië ging de Internet provider Tiscali naar de beurs. Daarbij werd de inschrijving dertig keer overtekend.
World Online gaat de opbrengst van de beursgang gebruiken voor verdere expansie. Brink aast op overnames in Duitsland en Engeland. Verder zijn opnieuw investeringen nodig in de 'backbone'. Modernisering van het eigen netwerk blijft de aandacht vragen. Ook de marketinguitgaven zijn aanzienlijk.  CORR.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1292404). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×