Managed hosting door True

Microsoft biedt Unix NT-diensten

 

Microsoft heeft pakket hulpmiddelen gelanceerd dat Unix-besturingssystemen met Windows NT moet verbinden. Deze 'NT Services for Unix'-software komt binnen zes weken op de markt en kost ongeveer 150 dollar per gebruiker. De eerste versie is niet beschikbaar voor alle Unix-varianten; in ieder geval ondersteunt het Suns Solaris en Hewlett-Packards HP-UX.

Microsoft werkt nu samen met Compaq om dit NT-dienstenpakket uit te breiden naar diens besturingssysteem Digital Unix. Greg Sullivan, productmanager bij Microsoft, zegt dat de nieuwe software zich concentreert op vier deelgebieden: interoperabiliteit, beheer-op-afstand, beveiliging en Unix-achtige commando-mogelijkheden. "Veel gebruikers in Unix-omgevingen hebben namelijk veel geïnvesteerd in scripts. We wilden een manier bieden om die scripts op NT te kunnen gebruiken", aldus Sullivan.

Software van derden

"Bestands-interoperabiliteit is echter de meest gevraagde functionaliteit", relativeert de productmanager. Hiervoor biedt Microsoft client- en serverprogrammatuur voor Windows NT's NFS (network file system). Die Unix-software heeft het in licentie verkregen van Intergraph. Het 'Unix add-on'-pakket is namelijk ontwikkeld in samenwerking met die werkstationfabrikant en softwarebedrijf Mortice Kern Systems.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1292084). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×