Managed hosting door True

IBM start prijsslag tegen HP

Big Blue annonceert goedkope cartridges voor laserjet-printers

 

IBM begint een eigen lijn van tonercartridges voor HP-laserjetprinters. Het biedt deze vervangingscassettes aan tegen prijzen die 17 tot 37 procent lager liggen dan de officiële tonercassettes van Hewlett-Packard. Ook Big Blue kijkt begerig naar de nu nog door HP gedomineerde miljardenmarkt van printervullingen.

Lennart Kraakman van IBM Printing Systems vertelt dat wederverkopers vanaf deze week hun bestellingen kunnen plaatsen bij de Maastrichtse distributeur ACI Adam.
Hij beweert dat gemiddeld genomen de IBM-prijzen 17 tot 37 procent lager liggen dan die van HP, afhankelijk van het soort prijs. Hij onderscheidt er drie: de adviesprijs van IBM, de straatprijs en de 'best dealer'-prijs (de prijs waarvoor de wederverkoper inkoopt bij de distributeur). Het verbaast hem dat, nadat IBM het verkoopkanaal had ingelicht, het in Nederland nog zo rustig blijft. "Ook van HP heb ik nog geen reactie vernomen". De navulcassettes kunnen door wederverkopers aan zakelijke eindgebruikers worden verkocht. "Zij mogen ook aan consumenten verkopen, maar dat is hun beslissing. Daar richten wij ons niet op."
Vooralsnog levert IBM alleen tonercartridges voor HP-Laserjets. Wellicht komen daar cassettes voor HP-inktjetprinters bij. Dat IBM ook cartridges gaat leveren voor andere printerleveranciers, lijkt Kraakman onwaarschijnlijk. "Daarvoor is hun marktpotentieel te klein. Epson bijvoorbeeld heeft in Nederland een marktaandeel van 6 à 7 procent, terwijl HP op 54/55 procent bezit."
IBM wil uit concurrentieoverwegingen niet kwijt waar het de cassettes laat maken. De automatiseerder beschikt in ieder geval over een eigen recyclingsprogramma voor ingeleverde tonercassettes.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1290605). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×