Managed hosting door True

Microsoft haalt JVM uit browser

 

Microsoft verwijdert zijn omstreden Java Virtual Machine (JVM) uit de Macintosh- en Unix-versies van zijn webbrowser. Deze beslissing volgt op het oordeel van rechter Ronald Whyte dat Microsofts Java-technologie niet compatibel is met de specificaties van Sun Microsystems. Dat bedrijf overweegt nu het vrijgeven van de broncode van Java.

Gebruikers van de Internet Explorer zijn voortaan aangewezen op externe JVM's. Microsoft liet eind vorige week nog weten binnen de toegewezen negentig dagen tegemoet te kunnen komen aan het bevel van de rechter. "Wij voelen ons verbonden aan het ondersteunen van Java voor al onze klanten", zei vice-president Jeff Raikes. Woordvoerder Jim Cullinan beweert nu echter dat het technisch te ingewikkeld is om in die periode een virtuele machine te ontwikkelen voor besturingssystemen waar Microsoft niet zo bekend mee is.

Geleidelijk vallen

"Java wordt wel degelijk ondersteund; we herschrijven de Explorer zodat Java-programma's buiten de browser zoeken naar een JVM." Onderzoeksbureau Gartner meent dat er 60 procent kans is dat Microsoft zijn strategie van 'omhelzing en uitbreiding' voortzet, maar dan binnen de grenzen van de wet. Er is echter 30 procent kans dat het bedrijf Java geleidelijk laat vallen, aldus Gartner.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1288820). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×