Managed hosting door True

Apple verbetert applicatieserver

 

Apple heeft een versie uitgebracht van zijn applicatieserver Web Objects die ook draait op Windows NT en Unix-besturingssystemen. Deze nieuwe versie (4.0) is volgens de maker vijf keer zo snel als de voorganger, versie 3.5. Een volgende versie is geoptimaliseerd voor computers met de Power PC G3-processor. Deze komt in 1999 uit.

De nu gelanceerde versie 4.0 bevat ondermeer ondersteuning voor 'multithreading'-programma's en een instructieset waarmee programmeurs web-applicaties sneller kunnen ontwikkelen. Daarnaast biedt Web Objects 4.0 meer ondersteuning voor Java, nieuwe hulpmiddelen voor het opsporen en corrigeren van fouten in software, en adapters voor integratie met bedrijfsautomatiseringssoftware (erp) van SAP en Peoplesoft.

Kleine speler

Analist Martin Marshall van Zona Research bestempelt Web Objects als een goed, gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor het scheppen van object-georiënteerde applicaties. Het is volgens Marshall echter nog steeds een kleine speler in de markt voor applicatieservers. "Ze zijn nog niet te zien op de radarschermen van de concurrentie", aldus de Zona-analist. "Web Objects is vooral bedoeld voor Macintosh-ontwikkelaars die ook NT- en Unix-platformen willen bereiken. Er is namelijk nog steeds een gemeenschap die eerst op de Mac ontwikkelt."  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1281990). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×