Managed hosting door True

Applicatieserver van Forte voor OS/390

 

Softwareleverancier Forte heeft zijn Application Server vertaald naar IBM's OS/390-mainframe.De serversoftware was ruim twee jaar in ontwikkeling. Sinds mei vorig jaar werkt de softwareleverancier samen met IBM aan het zogenoemde Open Mainframe Architecture-project.

Volgens Forte-president Marty Sprinzen kunnen gebruikers met de Application Server versie 3.0.5 eigen software gebruiken, maar tevens ontwikkelen op IBM-mainframes. Ook bestaande Forte-applicaties, gebouwd op andere platformen zoals Windows NT en Unix, draaien nu op de S/390-machines, aldus de directeur. Eerder dit jaar verklaarde het softwarebedrijf nog dat er weinig vraag was naar een ontwikkelomgeving op mainframes, veroorzaakt door ondermeer het gebrek aan grafische gebruikersinterface.

Verdere plannen

Forte hoopt met zijn OS/390-software voet aan de grond te krijgen bij de ongeveer dertienduizend licentiehouders van het OS/390-besturingssysteem. "Eén van de voornaamste toepassingen hiervoor is de consolidatie van meerdere Unix-servers op grote Unix-machines of een mainframe", zegt Sprinzen. Verdere mainframe-plannen van Forte behelzen de ontwikkeling van adapters voor zowel de DB2-databank als de IMS- en Cics-transactiemonitoren van IBM. Deze programmatuur komt volgend jaar uit. Eerst verschijnt nog de bèta-versie van Forte 4.0. Deze komt later deze maand uit en is deels in Java geschreven en ondersteunt dus applicaties op dat platform.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1281982). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×