Managed hosting door True

Andreessen blijft bij Netscape

 

Netscape-directeur Marc Andreessen ontkent de geruchten dat hij zijn bedrijf na de overname door America Online verlaat. Berichten doen de ronde in de Amerikaanse pers dat de mede-oprichter van de browserfabrikant komende lente, na de afronding van het samengaan, niet meer in Silicon Valley zal blijven.

"Deze speculatie is prematuur. Als het waar zou zijn, zat ik nu niet hier", aldus Andreessen tijdens de Businessweek Digital Economy-conferentie. Hij erkent wel dat hij zijn ogen openhoudt voor andere bedrijven en markten in de IT-industrie. "De hoogtijdagen van jonge, veelbelovende bedrijfjes zijn nog lang niet voorbij." De komende vijf jaar zullen er nog veel firma's opduiken die net zo veelbetekend worden als Netscape of Yahoo!, voorspelt de Netscape-topman.
Voor de nabije toekomst heeft hij nog de handen vol aan het integreren van de bedrijfsculturen van Netscape en America Online. "Het is een flinke uitdaging om de marketing-georiënteerde oostkust-cultuur van AOL en de technologie-gedreven Silicon Valley-wortels van Netscape te huwen." Volgens Andreessen is het belangrijkste hierbij het behouden van de werknemers, niet zozeer door bonussen en aandelenopties, maar meer door het behoud van de werkomgeving. "Netscape-werknemers zullen nog steeds hun hond in hun kantoor-kubus mogen houden. Dat is erg belangrijk." Ook vaste rustperiodes en bestaande bonussen blijven behouden.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1281975). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×