Managed hosting door True

Apple ontwikkelt palmtop voor consumentenmarkt

 

Apple Computer lonkt weer naar de consumentenmarkt voor handcomputers. Slechts enkele maanden na het afstoten van de divisie voor zijn Newton-handcomputer, ontwikkelt het bedrijf een palmtop-apparaat met de codenaam 'P1'. Deze wordt naar verluidt uitgerust met Pcmcia-aansluitingen en zal tussen de duizend en twaalfhonderd dollar kosten.

Ondertussen laat 3Coms draadloze Palm VII, geprijsd op 800 dollar, nog op zich wachten tot de tweede helft van 1999. Apple's P1 zal, in tegenstelling tot de geschrapte Newton, geen eigen besturingssysteem gebruiken, maar een afgeslankte versie van het Macintosh OS. Verder heeft de nieuwe Mac-handmachine ook diverse communicatiemogelijkheden ingebouwd, waaronder een modem, Ethernet-kaart, infrarood-verbinding en GSM-functionaliteit.

'My Apple'

Apple heeft inmiddels de term My Apple bij het Amerikaanse patentenbureau ingediend als merknaam. Het verzoek meldt dat dit patent is bedoeld voor "computernetwerkdiensten, met name het leveren van toegang tot een wereldwijd informatienetwerk aan meerdere gebruikers". Het computerbedrijf zou samenwerken met een communicatieconcern voor het leveren van de draadloze communicatiediensten. Die zullen waarschijnlijk eerst alleen in Silicon Valley en het Texaanse Austin verkrijgbaar zijn. Volgens enkele berichten verwerkt Apple dezelfde draadloze technologie in zijn aanstaande Powerbook-laptop die de codenaam 'Lombard' draagt. Apple had geen commentaar op deze "geruchten".  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1281951). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×