Managed hosting door True

Ex-werkgever daagt belangenvereniging

Slachtoffers overwegen claims

De belangenvereniging van zo'n 56 ict'ers die vorig jaar slachtoffer werden van de ontslagzwendel van Cygnus en Bright IT, overweegt schadeclaims in te dienen tegen de voormalige werkgevers. Een van deze werkgevers, Econocom, wil nog deze maand via de rechter afdwingen dat de vereniging ophoudt 'hele en halve onwaarheden' te verkondigen.

Ict-dienstverlener Econocom ondervindt naar eigen zeggen schade door de berichten op de website van de belangenvereniging en uitspraken van vertegenwoordigers in de media. Wat de schade precies is, of hoeveel, dat kon het bedrijf begin deze week niet zeggen. "Klanten stellen vragen, en ik krijg e-mailtjes waar de honden geen brood van lusten", aldus personeelsmanager Hans Timmermans.
De belangenvereniging stelt dat Econocom wist van de malafide praktijken van Cygnus, in ieder geval voor twee van de vier medewerkers. Volgens Econocom is dat niet waar, de medewerkers kregen tegelijkertijd de wacht aangezegd.

Rectificatie

Het bedrijf wil via de rechter bewerkstelligen dat de website wordt aangepast en dat de vereniging de media verzoekt om rectificatie. De 'hele en halve onwaarheden' zijn volgens Timmermans ook de hoofdreden om de onderhandelingen te stoppen met vier mederwerkers die begin 2003 via Cygnus werden ontslagen.
Gerrit Klein Tijssink, woordvoerder van de belangenvereniging, is niet onder de indruk van de aanklacht. Volgens hem zijn twee Econocom-medewerkers eind november 2002 overgedragen aan Cygnus. Op 19 december zijn ze door dat bedrijf in hun proeftijd ontslagen. "Ze hebben Econocom meteen gewaarschuwd. Maar desondanks zijn twee weken later de andere twee toch overgegaan naar Cygnus. En op 23 januari 2003 ontslagen in hun proeftijd."
De vereniging is nog steeds druk bezig met het napluizen van informatie, afkomstig uit het inmiddels failliete Cygnus, Bright IT en enkele andere bedrijven betrokken bij de zwendelpraktijken. "We zoeken naar bewijzen dat een aantal werkgevers willens en weten meedeed. Is dat rond, dan beginnen we tegen deze bedrijven rechtszaken."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.