Managed hosting door True

Lambda-netwerk KPN operationeel

KPN heeft deze week een nieuw netwerk voor telecommunicatie in gebruik genomen. De aanleg vergde een investering van 750 miljoen gulden.

Het glasvezelnetwerk met de naam Lambda moet de explosieve groei van telefoon- en dataverkeer opvangen. Volgens KPN groeit het vaste telefoonverkeer met 9 procent per jaar, mobiel verkeer met 60 procent en Internetverkeer met meer dan 100 procent. Het netwerk verbindt de achttien grootste steden van Nederland en sluit aan op de infrastructuur die KPN Qwest elders in Europa aanlegt.
Lambda kan twintig miljoen telefoongesprekken of Internetsessies tegelijkertijd verwerken. De transmissiecapaciteit bedraagt in eerste instantie 600 miljard bits per seconde en kan worden uitgebreid. Het netwerk is volledig dubbel uitgevoerd. Bij een verbreking of verstoring van het net gaat het telecomverkeer automatisch langs een andere route.
KPN heeft Ericsson de opdracht gegeven een Gprs-infrastructuur aan te leggen. General Packet Radio Service (Gprs) biedt gebruikers van mobiele telefoons de mogelijkheid om snel te Internetten en elektronische post te lezen. KPN Mobiel verwacht nog dit jaar met deze dienstverlening te starten.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.