Managed hosting door True

P2p weer met de muziek mee

Het uitwisselen van muziek via internet zit alweer in de lift. Dat meldt marktonderzoeksbureau NPD. Rechtszaken lijken toch niet het juiste instrument om de illegale bestandsuitwisseling tegen te gaan.

Volgens de NPD is het uitwisselen van muziek via vooral p2p-software tussen september en november vorig jaar alweer met 14 procent toegenomen. De marktonderzoekers concluderen dit uit de gegevens van veertigduizend pc-gebruikers en uit een schriftelijke enquête.
In mei 2003, zo stelt de NPD, wisselde 20 procent van de computergebruikers muziek uit via internet. De verenigde Amerikaanse platenmaatschappijen klaagden die maand driehonderd gebruikers aan. Het p2p-gebruik daalde fors: enkele maanden later zocht nog maar 11 procent op die manier muziek. De platenbazen zagen er een bewijs in dat ze zo het illegaal uitwisselen van muziek kunnen bestrijden. In november is 12 procent van de computergebruikers alweer aan het uitwisselen. De populairste p2p-client is het op de Westelijke Jordaanoever gebouwde Earthstation 5, dat volgens eigen claims continu 19 miljoen gebruikers heeft. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.