Managed hosting door True

Helft IT'ers heeft auto van de zaak

 

Bijna de helft van de Nederlandse automatiseerders beschikt over een auto van de zaak. Uit onderzoek van bureau Heliview blijkt dat 48 procent van de werknemers in deze sector in een bedrijfswagen rijdt.

Hiermee overtreft de ICT-branche het landelijk gemiddelde van ongeveer 15 procent. De populairste auto's onder de IT'ers zijn de Volkswagen Passat en de Volkswagen Golf. Hiermee wijken de automatiseerders niet af van het landelijk gemiddelde. Directeuren kiezen meestal voor een wagen uit de BMW-5-serie of een Mercedes uit de C-klasse.
De grootte van een bedrijf heeft geen invloed op het percentage werknemers dat een bedrijfsauto voor de deur heeft staan. Met het toenemen van het aantal werknemers, stijgt het aantal auto's evenredig.
Onderzoekers van De Breed en Partners komen tot een vergelijkbaar beeld. Zij melden dat maar liefst 56 procent van de automatiseerders in het bezit is van een lease-auto of een wagen van de zaak. De auto heeft een gemiddelde cataloguswaarde van 41.912 gulden. IT'ers rijden per jaar 13.598 kilometers. De Breed en Partners wijst Opel Astra en Volkswagen Golf als meest gereden auto's aan.  MC

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1424366). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×