Managed hosting door True

Klein maar Fijn

'Waarom lopen zoveel ict-projecten onder meer uit', schrijft Ilona Pullens.

In Computable's e-paper van afgelopen week wordt de voorpagina gedomineerd door een negatief imago van de ict ('Ict vraagt om nieuw elan', 28 november 2003). Op pagina 2 krijgt de eigen ict-branche een 6+. In 'Klein maar Fijn' wordt gesteld dat de groten de markt domineren.
Even kort door de bocht een reactie: waarom lopen zoveel ict-projecten onder meer uit? Door, zoals wij er tegen aankijken, het feit dat veel ict'ers geen expliciete branchekennis hebben. Men moet dan in de branche duiken, weet niet wat de organisatie zelf wel en niet kan et cetera. Wat zijn de echte knelpunten? Daarnaast wordt de markt nog te veel gedomineerd door (advies)bureaus die toch graag een specifieke applicatie inzetten omdat ... vul maar in, maar niet vanwege het goed passen in de architectuur en dergelijke van die betreffende organisatie. Ten slotte zijn managers, directies en leidinggevenden van bepaalde organisaties zelf nog altijd weinig ingevoerd in het onderwerp ict. Daardoor worden proceskeuzes gemaakt, los van ict. Achteraf mag een ict'er het dan oplossen.
Dat de groten de ict-markt domineren komt voor een belangrijk deel door het feit dat de media vooral de grote bureaus raadplegen, citeren enzovoort. Terwijl, Nederland als kennisland, veel ook, vooral in praktische zin, door de kleine organisaties wordt gevormd. Geweldig dus dat jullie Klein maar Fijn nu hebben!< BR>
 

Ilona Pullens

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.