Managed hosting door True

Zevenbergen weg bij Origin

 

Aan de lange stoet van vertrokken topmanagers bij Origin kan weer een naam worden toegevoegd: Leen Zevenbergen.

De 41-jarige bestuursvoorzitter van Origin Nederland is na een bewind van ruim twee jaar per 1 februari opgestapt. Naar verluidt heeft Zevenbergen een topfunctie aanvaard bij een nog onbekend gebleven bedrijf dat actief is op het gebied van elektronische handel. Joop Sistermans, vorig jaar maart overgekomen van Akzo Nobel, neemt de functie van Zevenbergen over.
Eind november vorig jaar maakte Computable nog bekend dat Zevenbergen zijn positie zou inruilen voor een internationale rol. Hij zou chief executive officer Robert Pickering helpen om de verdere groei en internationalisering van de Philips-dochter te versnellen. Een woordvoerder meldt dat er nog geen opvolger is benoemd voor deze internationale adviesrol.
Volgens Willem van Haasteren, voorzitter van de ondernemingsraad, heeft het vertrek niets te maken met de tegenvallende resultaten. Hij vermoedt dat de lijn die het bedrijf de komende jaren wil volgen, een andere is dan die Zevenbergen in gedachte had, maar beschikt niet over verdere informatie. Het blijft dus gissen of die lijn te maken heeft met de internationale beleid van Pickering, een eventuele beursgang of de verkoop van de automatiseerder.  RS

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1420233). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×