Managed hosting door True

Daimler zet Debis in de etalage

De positie van Debis Systemhaus binnen het Daimler-Chrysler concern staat toch der discussie. Eind januari beweerde bestuursvoorzitter Klaus Mangold nog dat Debis niet op de agenda van de moedermaatschappij stond.

"Er bestaan geen plannen voor de verkoop van Debis Systemhaus. Ook van een beursgang is geen sprake". De uitspraken van Mangold blijken inmiddels door zijn bazen van tafel geveegd. Namens de top van autofabrikant Daimler-Chrysler meldde Juergen Schrempp tijdens de presentatie van de jaarcijfers: "We onderzoeken op dit moment verschillende mogelijkheden voor Debis Systemhaus, waaronder een strategische alliantie, een beursgang en verkoop. Opsplitsing van het bedrijf is echter geen optie."
Volgens de IT-nieuwsdienst Computergram behoren IBM, Deutsche Telekom, EDS, Cap Gemini en CSC Ploentzke tot de belangstellenden om Debis Systemhaus (omzet: 6,44 miljard gulden, 17.800 medewerkers) eventueel over te nemen. Siemens blijkt al aan de onderhandelingstafel te zitten. De IT-dochter zou 15 miljard euro moeten opleveren.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.