Managed hosting door True

Topman Infineon stapt onverwacht op

 

Ulrich Schumacher, ceo van de Duitse chipproducent Infineon Technologies, heeft onverwacht ontslag genomen. Max Dietrich Kley, voorzitter van de adviescommissie, is nu aangesteld als interim-ceo voor maximaal een jaar.

Infineon maakte het plotse vertrek van Schumacher eind vorige week bekend, maar gaf daarbij reden op. Mogelijk heeft het te maken met de lopende onderzoeken naar prijsafspraken in de chipindustrie. De Amerikaanse Federal Trade Commission en de Europese Unie vermoeden dat de Amerikaanse producent Micron Technology, de Koreaanse bedrijven Samsung en Hynix, en het Duitse Infineon eind 2001 en begin 2002 hebben samengewerkt om de prijzen voor hun producten vast te leggen.
In die periode schoten die prijzen plotseling omhoog, terwijl ze normaal gezien gestaag dalen. Bovendien is Infineon ook al jaren verwikkeld in een juridische strijd met concurrent Rambus rond inbreuken op patenten. Als Rambus uiteindelijk zijn gelijk krijgt, dan riskeert de Duitse chipmaker een boete van miljoenen dollars.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1392277). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×