Managed hosting door True

Sun-schikking ondermijnt EC-zaak

 

De antitrust-schikking tussen Microsoft en Sun Microsystems vormt een inhoudelijke bedreiging voor de zaak van de Europese Commissie tegen Microsoft. De twee bedrijven gaan namelijk servertechnologie uitwisselen.

De EC-zaak draait om twee kwesties: meelevering van Microsofts Media Player bij het marktdominante Windows en de koppeling tussen de client- en serveruitvoeringen van Windows. Laatstgenoemde zou niet openbaar zijn en daarmee serverconcurrenten buitenspel zetten. Microsoft ontkent dit.
Ironisch genoeg is het EC-onderzoek voortgekomen uit een officiële klacht van Sun. Die Unix-leverancier was eind vorige maand dan ook verheugd over de strenge EC-veroordeling. De officiële verklaring hierover is inmiddels niet meer te vinden op de Sun-site.

Twee vliegen

Deze schikking zorgt niet alleen voor vrede tussen Sun en Microsoft, het vormt ook een argument tegen de EC-veroordeling. De Windows-leverancier slaat dus twee vliegen in één klap. Het vermindert de kansen van EC-maatregelen tegen zijn streven meer applicaties te integreren met zijn besturingssysteem. Mededingingscommissaris Mario Monti wou het Microsoft-onderzoek gebruiken als blauwdruk voor toekomstige antitrust-onderzoeken. Dat zou ook voortgaande Windows-integratie omvatten.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1389227). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×