Managed hosting door True

Tibco koopt Staffware

Transatlantische overname

 

De Amerikaanse applicatie-integratie-softwareleverancier Tibco neemt Staffware, de Britse fabrikant van software voor het beheer van bedrijfsprocessen, voor 217 miljoen dollar over. Ergens halverwege volgend jaar wil Tibco de twee producten aaneengesmeed hebben.

Voorlopig heeft de overname geen gevolgen voor de bestaande gebruikers van Staffware of Tibco's eigen variant, Businessworks.
Voor het Britse Staffware is de overname een kans om voet aan de grond te krijven in de Verenigde Staten. Volgens Staffware-baas John O'Connel waren alternatieven, zoals het overnemen van Amerikaanse bedrijven of stapsgewijze groei in de VS te riskant. Als wederdienst bieden de Britten hun contacten in Europa en Oost-Azië, Australië en Nieuw Zeeland uit met Tibco. Tibco-oprichter Vivek Ranadive: "De combinatie geeft ons toegang tot nieuwe markten, onder meer bij consumentenbanken, verzekeraars en telecombedrijven."
De overname wordt door analisten vooral gezien als instrument om de concurrentie bij te houden. De traditionele eai-leveranciers zoals Tibco, Webmethods en Seebeyond zuchten onder de concurrentie van webapplicatieserversoftware van leveranciers als IBM en BEA. < BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1380028). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×