Managed hosting door True

Zander splitst Sun op in divisies

 

Edward Zander, sinds januari directeur bij Sun Microsystems, deelt het bedrijf op in zeven afzonderlijk opererende divisies die geformeerd zijn rondom specifieke producten.

De bestaande dochterondernemingen, Smcc, Sunsoft, Javasoft en Sunservice, gaan op in de nieuwe product-afdelingen. Deze verwachte reorganisatie moet ervoor zorgen dat Sun het idee van de zogenoemde netwerk-architectuur beter in de markt laat doordringen. Daarnaast moet de firma nu sneller producten kunnen ontwikkelen en leveren.
'Dit is de tijd voor Sun om zichzelf te positioneren voor een nieuw tijdperk van groei en succes', verklaarde Zander. 'Deze veranderingen zullen ons in staat stellen om voort te bouwen op dat succes door snel te reageren op nieuwe markten en die effectief te benutten.'

Verantwoording

De nieuwe takken krijgen elk een directeur die rechtstreeks verantwoording aflegt aan Zander. Janpieter Scheerder leidt de divisie voor netwerk-opslag, Mark Tolliver overziet consumenten- en ingebedde producten, Masood Jabbar gaat over de computersystemen en Mel Friedman dirigeert de micro-elektronica. Verder is John McFarlane genoemd voor de directeurspositie bij Solaris-software en is Alan Baratz verantwoordelijk voor de Java-architectuur en de bijbehorende software. Tot slot is er nog de afdeling voor klantenondersteuning en dienstverlening, die in handen is van Lawrence Hambly.
Waarschijnlijk zal deze reorganisatie de meeste invloed hebben op de Javasoft-divisie. Analisten menen dat Sun een balans moet vinden tussen de wensen van Java-licentiehoudens, die de standaard willen uitbreiden, en het eigen doel om de Java-tak winst te laten draaien. Een scheiding tussen die twee doelen zou Javasoft meer op gelijke voet brengen met de diverse bedrijven die een licentie op Java hebben.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1379370). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×