Managed hosting door True

Weer topman weg bij Origin

 

Robert Pickering, algemeen directeur van Origin, heeft na twee jaar zijn functie bij de Philips-dochter per 1 mei neergelegd. In een verklaring meldde Origin dat Pickering vertrekt na een succesvolle herstructurering van het bedrijf.

Dat succes is echter niet terug te vinden in de resultaten over het laatste kwartaal van Origin. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de omzet met 3,4 procent. Het is de verdienste van Pickering dat Philips een deel van de Origin-aandelen naar de beurs wil brengen, maar de laatste cijfers vormen voor beleggers een weinig aantrekkelijke basis.
Ook het grote verloop in managementfuncties bij Origin geeft een weinig stabiele indruk. De opname van Origin in Philips, in 1996, was het begin van een richtingenstrijd tussen de creatieve BSO-tak en de nieuwe, meer ambtelijk ingestelde Philips-collega's. Ook de meeste bestuursvoorzitters hebben het de afgelopen jaren niet langer dan enkele maanden uitgehouden. Alleen de in november vorig jaar plotseling afgetreden Leen Zevenbergen hield het twee jaar vol. Na een interim-voorzitterschap van Joop Sistermans volgt Wilbert Kieboom hem op. Kieboom is directeur geweest van Syntegra Nederland.   MH

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1378659). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×