Managed hosting door True

HP en BT beheren elkaar

 

Hewlett-Packard en British Telecom hebben heeft een wederzijdse uitbestedingsovereenkomst gesloten als onderdeel van een wereldwijde alliantie waarbij de twee samen de ict-markt willen bedienen. HP-ceo Carly Fiorina ziet kansen door de toenemende convergentie van it en communicatie.

De wederzijdse uitbesteding heeft een waarde van 1,5 miljard dollar. HP verzorgt voor de komende zeven jaar de middelzware servers en desktops van BT in Groot-Brittannië, terwijl die in dezelfde looptijd de telefonie en datacommunicatie van HP in Emea (Europa, Midden-Oosten en Afrika) verzorgt. Dit omvat ook de callcenters van de computerleverancier. Vanaf deze zomer gaan de twee de Europese en Britse markt benaderen.
Volgens HP en BT is de samenwerking een efficiënt benutten van elkaars sterke punten. Analisten menen dat het ook het wegmoffelen van elkaars zwakke punten kan zijn. Het verschil in geografisch bereik van de wederzijdse uitbesteding, alleen Groot-Brittannië versus heel Emea, zou op een groter belang voor BT duiden. Ceo Ben Verwaayen spreekt van een consoliderende industrie, waarin het zinnig is de krachten te bundelen.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1376705). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×