Managed hosting door True

Infineon wil weg uit Duitsland

 

Infineon verplaatst het hoofdkwartier van zijn automobielchip-productie van thuisland Duitsland naar Oostenrijk. De geheugenproducent, ooit door moeder Siemens verzelfstandigd, overweegt ook de verhuizing van zijn totale hoofdkantoor vanwege de relatief hoge belastingen in Duitsland.

Infineon laat nu voor zijn hoofdkantoor vestigingen in Europa (onder meer Zwitserland), de Verenigde Staten en Azië de revue passeren. "We denken dat dat waarschijnlijk stabielere locaties zijn dan die waar we ons nu bevinden", liet ceo Ulrich Schumacher weten. Hij zegt dat de beslissing pas valt tegen het eind van het lopende boekjaar in september.

Felle kritiek

Daarnaast schrapt het bedrijf de komende maanden nog eens negenhonderd banen. Dit is onderdeel van een bezuinigingsplan dat vijfhonderd miljoen euro aan besparingen moet opleveren. Schumacher stelt dat in Duitsland blijven alleen een optie is als de concurrentieomstandigheden aanzienlijk verbeteren. De topman verwijst hiermee naar het Duitse belastingklimaat, waar hij al geregeld felle kritiek op heeft geuit.
Ook heeft de Infineon-ceo altijd scherp van leer getrokken tegen de steun van de Zuid-Koreaanse regering aan de noodlijdende geheugenproducent Hynix. Die concurrent zou daardoor het lage prijsniveau van geheugenchips verder de put in hebben geduwd. Hynix is door de Amerikaanse FTC en de Europese Commissie schuldig bevonden aan het ontvangen van oneigenlijke staatssteun.
Ondertussen investeert de Zuid-Koreaanse chipproducent Samsung vijfhonderd miljoen dollar in zijn Amerikaanse productiefaciliteit om die de komende drie jaar uit te breiden. Het bedrijf bereidt zich zo voor op het herstel van de geheugenmarkt, dat naar verwachting in 2006 komt.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1375058). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×