Managed hosting door True

Overheid moet het ontgelden op hoopvol branchefeestje

Volop innovatie in Nederland

Afgelopen dinsdag is in Mediaplaza het Nationale ICT Evenement georganiseerd. Tijdens openbare juryzittingen presenteerden genomineerde ondernemingen en instellingen de innovatiefste en bijzonderste ict-oplossingen in diverse categorieën. Waar bedrijven en consumenten het goed doen, blijft de overheid achter.

  
Panelleden van het Trendwatchers debat, onder wie Vincent Everts en Ron Tolido, geven hun visie op de branche.

Tijdens het openingsdebat gaven trendwatchers en publiek hun visie op de branche. Richard Lamb zette de toon door de panelleden, onder wie Vincent Everts en Ron Tolido, een aantal stellingen voor te leggen. Rode draad waren de kansen die de ict-branche in Nederland al dan niet heeft. Alle deelnemers en een aantal sprekers uit het publiek waren het erover eens dat vooral de Nederlandse overheid nog veel werk moet verzetten, al werd er fel gediscussieerd over de manier waarop dat zou moeten gebeuren.
En de winnaars zijn ...
Dinsdagavond werden in Utrecht de winnaars bekend gemaakt van de prijzen die het hart vormen van het Nationale ICT Evenement, het ijkpunt voor de stand van zaken in de automatiseringsbranche. De winnaars zijn:
 
Broos van Erp-prijs: Howards Home
Company Award: Amgate
My Office Award: Kamer van Koophandel Rotterdam
Boardroom Award: Boskalis
Personality Award: Mr. J.N. van Lunteren (voormalig d.g. Belastingdienst)
Publieksprijs: Kender Thijssen
De deze week in het regeerakkoord aangekondigde Innovatieraad wordt gezien als een belangrijke stap, die meer aandacht garandeert voor ict dan onder het kabinet Balkenende I. Ook het feit dat op de dag van het ICT Evenement de elektronische handtekening eindelijk dezelfde status heeft gekregen als de papieren is een stap in de goede richting. Minder positief was ander nieuws dat die dag bekend werd: na vijf jaar is de stekker getrokken uit het Twinning-project.

België gidsland

Everts betoogde dat door de huidige stand van zaken van de economie de manier waarop organisaties naar ict kijken vooral praktischer wordt. Dat is helemaal geen slechte zaak. Tolido ziet die praktische toepassing in eerste instantie in het versimpelen van de complexiteit in de achterliggende systemen. Ook in dit debat kwam de Belgische overheid weer naar voren als een voorbeeld voor de Nederlandse. Vooral op het gebied van efficiënte gegevensinvoer mag België zich ondertussen gidsland noemen.
Tijdens een interruptie vanuit de zaal noemde Paul de Graaf van VNO NCW de opstelling van de overheid een bestuurlijke diarree, omdat ze consequent te traag optreedt. De elektronische handtekening heeft volgens hem te lang heen en weer gependeld tussen de Eerste en Tweede Kamer. De nieuwe telecomwet regelt niets meer dan dat wat Brussel toch al voorschrijft. Wel is hij blij dat bestuurlijke vernieuwing met inzet van ict in het regeerakkoord is terechtgekomen, alleen hoopt hij op wat meer besluitvaardigheid. "Laat ze af en toe eens een knoop doorhakken."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.